28 Aralık 2019 Cumartesi

Run Flat Lastik Nedir

Run Flat Lastik

Run Flat Lastik Nedir

Run Flat lastikler, lastik patlaması yaşanmasından sonra bile kısa bir süre çalışmaya devam edecek şekilde özel olarak tasarlanan lastiklerdir. Her şeyden önce düz yolda çalışan teknoloji, sürekli bir hava sızıntısı veya delinme işleminden sonra bile belirli bir mesafeyi, belirli bir hızda sürmeye devam etmenizi sağlar. Lastik patlaması yaşandığında yol kenarında herhangi bir lastik değişimini gerektirmediğinden ekstra güvenlik sağlar. Run Flat lastik benzersiz yapısı sayesinde potansiyel olarak tehlikeli bir lastik patlamasının tehlikelerini de azaltır.

Run Flat Lastik Nasıl Çalışır?


Run Flat lastikler güçlendirilmiş yan duvarlar ile inşa edilmiştir. Normalde bir araba lastiği hava tarafından desteklenir ve bir kez patladığında çöker. Bununla birlikte Run Flat lastik delinme işleminden sonra bile aracını ağırlığını geçici olarak tutan sert lastik parçalara sahiptir.

Run Flat Lastik Çeşitleri Nelerdir?


Kendinden Destekli Run Flat Lastikler; gerektiğinde aracın ağırlığını kaldırabilecek bir iç kumaşa sahiptir. Bir patlama veya delinme nedeniyle sürücünün aracın kontrolünü kaybetmesine neden olmaz. Fakat kendinden destekli Run Flat lastiklerin bir daire döndükten kısa bir süre sonra değiştirilmesi gerekir.

Kendinden Sızdırmaz Run Flat Lastikler; dış katmanın delinmesinden sonra bile lastiklerin düz gitmesini önleyen bir iç kaplamaya sahiptir.

Yardımcı Destekli Run Flat Lastikler; şişirilmiş bir lastik yardımı olmaksızın aracın kısa mesafeler için seyahat etmesini sağlayan bir destek halkasına sahiptir. Bunlar genellikle en güvenli seçenektir.

Run Flat Lastiklerin Faydaları Nelerdir?


Herhangi bir taş, cam veya diğer keskin nesneler lastiği deldiyse sadece araç sürmeye devam edilmesine imkan tanır. Bu nedenle sürücü, bilinmeyen bir alanda veya yol boyunca tehlikeli bir şekilde durmak zorunda kalmaz. Rahatlıktan bağımsız olarak Run Flat lastik aniden veya hava basıncı yitirildiğinde meydana gelebilecek manevra kabiliyetinde meydana gelen şiddetli değişimler olmaksızın hareket edebilmeye izin verdiğinden ölçülebilir güvenlik sağlar.

Run Flat lastik hemen değiştirilmek zorunda olmadığından araçta ağır ve alan kaplayan yedekleme ortadan kalkar. Bu nedenle Run Flat lastiklerin doğru hava basıncını korumak, lastiklerin daha uzun ömürlü olmasının sağlanması için büyük bir önem taşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder