5 Ocak 2020 Pazar

Ford Focus Şerit Takip Sistemi Nasıl Çalışır

Ford Şerit Takip Sistemi ve Güvenlik Sistemleri

Kendinizi ister iyi şoför ister kötü şoför ilan edin  Ford Focus ek güvenlik paketleriyle birlikte artık herkes iyi şoför olacak.
Ford Co Pilot360 paketi yüklü olarak geliyor, bunları şöyle sıralayabiliriz;
Standart güvenlik özellikleri de dahil olmak üzere,


  • otomatik acil durum frenleme
  • şerit tutma yardımı
  • kör nokta izleme
  • otomatik uzun farlar
  • arka görüş kamerası
A noktasından  B noktasına gitmek  için daha güvenli bir sürüş sağlar.
Ford Co-Pilot360 takımının Kör Nokta Bilgisi ve Şerit Tutma sistemlerine genel bakışta bu sistemlerden bazılarının nasıl çalıştığı hakkında bilgi verelim  .

Çapraz Trafik Uyarısı ile Ford Co-Pilot360 Kör Nokta Bilgi Sistemi nasıl çalışır? 

BLIS, sürücünün kör nokta alanına giren araçları tespit etmeye yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Sistem bunu, aracın her iki tarafındaki arka tampon kemerinin arkasında bulunan radar sensörleri kullanarak yapar. Algılama alanı, dış aynalardan her iki taraftaki tamponun yaklaşık 3 m. ötesine uzanır. Sistem tetiklendiğinde, BLIS ilgili dış aynadaki sarı bir uyarı göstergesini yakacaktır.
Sürücü geri vitese geçtiğinde, BLIS devre dışı kalır ve sistem Çapraz Trafik Uyarısı moduna girer. Çapraz Trafik Uyarısı modu, aynı radar sensörlerini yedeklerken 13.7 m'ye kadar uzaklıktaki yaklaşan araçları tespit etmek için kullanır. Çapraz Trafik Uyarısı sistemi tetiklendiğinde, ilgili dış aynadaki sarı bir uyarı göstergesini yakar, sürücü bilgi ekranında bir uyarı mesajı gösterir ve bir dizi ses çıkarır. 

Çapraz Trafik Uyarısı ile Ford Co-Pilot360 Kör Nokta Bilgi Sistemi nasıl çalışır? 
Çapraz Trafik Uyarı Sistemi

Çapraz Trafik Uyarısı ile Ford Co-Pilot360 Kör Nokta Bilgi Sistemi


Ford Co-Pilot 360 Kör Nokta Aynası Simgesi
Ford Co-Pilot 360 Kör Nokta Aynası Simgesi

Ford Co-Pilot360 Çapraz Trafik Radarı

Şerit Takip Sistemi

Ford Co-Pilot360 Şerit Takip Sistemi Nasıl Çalışır? 

Ford'un Şerit Takip Sistemi, sürücülerin şeritlerinde merkezde kalmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Sistem, yoldaki şerit işaretlerini izlemek ve istem dışı kaymayı tespit etmek için aracın dikiz aynasının arkasına monte edilmiş bir kamera kullanarak çalışır. Sistemin istem dışı bir sapma tespit ettiğinde nasıl tepki vereceği sürücü tarafından seçilen mod ayarına bağlıdır. 

Uyarı Modu — İstem dışı sürüklenme tespit edildiğinde sürücüyü direksiyon titreşimi ile uyarır. 

Yardım Modu — İstemeden sürüklenme tespit edildiğinde aracı şeridin merkezine geri yönlendirmek için direksiyon torkunu uygular. 

Alert + Aid Mode (Uyarı + Yardım Modu) - İstem dışı sürüklenme tespit edildiğinde aracı şeridin merkezine yönlendirmek için direksiyon torkunu uygular. Araç şeritten çıkmaya devam ederse, sistem sürücüyü direksiyon simidi titreşimleriyle uyaracaktır. 
Sistem, aracınızın şeridinden ne sıklıkla saptığını izler ve mola zamanı geldiğinde bilgi ekranında bir kahve fincanı simgesi görüntüler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder