14 Ocak 2021 Perşembe

RENAULT Lastik Basınç Sensörü Sıfırlama Nasıl Yapılır

 


Renault Lastik Basınç Sensörü Sıfırlama
için öncelikle


1. Yeniden başlatma işlemi kontak açıkken – 2 göstergesi üzerinde “Lastik Set TPW” fonksiyonunu seçmek için 3 veya 4 butonlarına art arda basınız.

2. – yeniden başlatma işleminin yapılması için 3 veya 4 butonlarını basılı tutunuz. (3 saniye kadar)

3. “Set TPW Başladı” mesajının yaklaşık beş saniye görüntülenmesi lastik basınçları referans değerinin yeniden başlatılması isteğinin başarıyla başlatıldığını bildirir. Sıfırlama bir kaç dakikalık sürüşün ardından çıkar.

4. Görüntüleme gösterge tablosundaki 2 göstergesi şişirme ile ilgili olası arızalar hakkında bilgi verir .(havası inmiş lastik, patlamış lastik…)

5. İkaz ışığı  “Lastik Şişiriniz ve Set TPW” mesajıyla birlikte yanar. Bunlar en az bir lastiğin indiğini veya patlamış olduğunu gösterir.


RENAULT Lastik Basınç Sensörü Sıfırlama Nasıl Yapılır

Not : Standart lastik basıncı, tavsiye edilenden ve kapı çerçevesinde belirtilenden daha düşük olamaz.

2007 yılından sonra üretilen araçlarda Lastik Basınç Kontrol Sistemi mevcuttur. Bu sistem aracınızın lastiklerinin basınç ve sıcaklığını kontrol altında tutmak için dizayn edilmiştir. Lastiklerinizdeki hava inerse ya da sıcaklık artarsa bu sistem size araç göstergesinde uyarı ikaz ışığı yakacaktır.

Clio araçlarda diğer lastik basınç sensöründe bir arıza mevcut değilse manuel olarak öncelikle aracın lastiklerini kontrol ettikten sonra gösterge panelinde bulunan lastik uyarısını söndürebiliriz.

Direksiyonun sağ tarafında bulunan silecek kolundan yol bilgisayarına gelip yukarı oku ile lastik basınç menüsüne geliyoruz daha sonra aşagı oku üzerine gelip 5-10 saniye basılı tutuyoruz ve lastik basınç sıfırlanmış olmaktadır.


**İnme durumunda, ilgili lastiği şişirin. Lastiğin patlaması durumunda, yenisiyle değiştirin veya marka yetkilinize başvurun. Soğuk havalarda lastiklerinizi kontrol edip, yeniden ayarlayınız.**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder