18 Ekim 2019 Cuma

Hibrit Araba Nedir


Hibrit Nedir

HİBRİT ARABA NEDİR



Nedir bu hibrit. Hibrit araba nasıl çalışır, avantajları nelerdir, nasıl bir hibrit araba almalıyım, ilerde nasıl sorunlar çıkarır,  masrafı ağır mıdır. Aklınızda olan olmayan bütün soruların cevabını kısa ve öz bir şekilde  bu yazıda sizlerle buluşturuyoruz.

Hibrit Nedir

hibrit kelimesinin anlamı melez demektir yani iki türün birleşerek ortaya çıkarttığı oluşuma denir. Biraz daha açarsak Anadolu da erkek eşşek ile dişi atın birleşiminden dünyaya gelen katırla aynıdır.


Hibrit Otomobil Nedir

Hibrit otomobiller elektrikli motorla benzinli motorun bir araya gelerek ürettiği gücü kullanan otomobile denir. otomobilde firen vasıtası ile şarj edilen piller sayesinde 60 km. hızın altında elektrikli motor devreye girer ve pillerdeki güç kullanılır 60 km hızın üzerini çıkıldığında araba benzinli motora geçer

Hibrit Otomobillerin Avantajları

Hibrit otomobillerin avantajları en çok yakıt tüketiminin olduğu ilk kalkış ve yoğun trafikte 60 km. hızın altında elektrikli motoru kullanarak aracın benzin harcamadan ilerlemesini sağlar. Aynı zamanda elektrik motorları içten yanmalı benzinli veya dizel motorlara nazaran sessiz denilecek kadar sessizdir. 



Hibrit Nedir


Hibrit Arabalar Nasıl Şarj Olur

Hibrit arabaları elektrikli arabalar gibi fişi takıp şarj edemezsiniz. En yeni teknoloji ile geliştirilmiş elektrik üreten dinamolarla şarj edilir. Bu dinamolar her zaman aktif değildir. Siz frene bastığınızda aktif olur ve elektrik üretip pillerini doldurur aynı zamanda arabayı durdurmak içinde kullanılır bu sayede firen balatalarının ömrü de yüzde elli uzamış olur.

Hibrit Otomobilde Öne Çıkan Marka Ve Modeller

Hibrit otomobillerde en başarılı marka toyata'nın modelleridir. Toyada hibrit teknolojisine ilk giren isimlerdendir. Toyata'nın corolla hibrit, avrus hibrit, prius hibrit, c-hr hybrit, rav4 hybrit, yaris hybrit, modelleri ile piyasada 6 farklı modeli bulunuyor.


Hibrit Nedir



Hibrit Akü Tamamen Biterse Ne Olur

Hibrit otomobil kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi pillerin tamamen bitmesidir. Otomobil otomatik pillerin boşalmasını önlemek için pillerin içindeki enerji seviyesini belirli bir seviye altına düşürmez ama arabanızı uzun süre kullanmazsanız piller boşalır ve arabanızı çalıştıramazsınız bu durumda servise gidip aracınızı şarj ettirmeniz gerekir pillerin tamamen boşalmaması için ayda bir kez 30 dk. çalıştırmanız yada 15 dakika kullanmanız gerekir.

Hibrit Pillerin Ömrü Ne Kadar

Hibrit pillerin ömrü kullanıma göre değişmektedir markalar 3 yıl 100 bin kilometre garanti veriyor bu garanti süresini ek ücret ödeyerek ve bakımlarını serviste yaptırarak hibrit akü güvencesini 10 yıla kadar uzatabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder