8 Ekim 2019 Salı

OPEL ARIZA İŞARETLERİ


OPEL ARIZA İŞARETLERİ VE ANLAMLARI

Tüm opel modellerinde rastlayabileceğiniz resimli arıza işaretlerini ve aynı zamanda arızayı giderebilmek için neler yapılacağını sizlere sıraladık opel astra, opel corsa, opel vectra, opel zafira, opel insignia gibi modellerde sıkça karşınıza çıkan arıza işaretlerin anlamlarını bulabilirsiniz.


Hararet Göstergesi Arıza İşareti


Hararet Göstergesi Arıza İşareti

tüm opel modellerinde bu işaret aracın motorunun olması gereken 90 derecenin üstüne çıkması anlamına gelir. Ciddi bir problemdir acil müdahale gerektirir. Yapılması gereken ilk iş motor soğutucu fanının çalışıp Çalışmadığını kontrol edin fan çalışmıyorsa klimayı açın klima fanı otomatik açar. Sonrasında araç kaloriferini sıcağa alın fan hızını sonuna kadar açın hararet helen düşmüyorsa kırmızı bölgeye girmeden kontağı kapatın araç kaputunu açın soğutma suyunun kapağını açamadan dışından içinde su olup olmadığını kontrol edin eğer su yok ise araç soğuduktan sonra borularda patlak olup olmadığını kontrol edin suyun sızıntısını bulut onardıktan sonra su ekleyin eğer ki soğutma suyunda su varsa ya aracınızın v kayışı koptu devridaim pompası çalışmıyor yada devridaim pompası bozulmuştur bu şekilde aracı kesinlikle kullanmayın arabanın contasını yakmak istemezsiniz size pahalıya patlar.


Lastik Basınç Sensörü Uyarı Lambası

Lastik Basınç Sensörü Uyarı Lambası

Lastik basınç sensörü aracınızın lastiğinin olması gereken hava basıncı düştüğünde uyarı verir. Lastiğinize çivi girmiş veya  patlamış olabilir. Sürüş güvenliği için aracınızı durdurup lastiklerinizi kontrol edin eğer lastiğinizde bir sorun yoksa ve daha öncesinde bir düşüğe sert düşmüşseniz arabanın alt takımında bir arıza olmuş olabilir. Araba kendini dengede göremediği için lastik basıncı düşük uyarısı verebilir.

Motor Yağı lambası


Motor Yağı lambası

Motor yağı lambası opel arıza işaretlerini önemsenmezse ciddi sonuçları olur. Bu işareti Gördüğünüzde aracı hemen müsait bir yerde durdurun ve kontağı kapatın 10-15 dk. bekledikten sonra motor kaputunu açın ve yağ çubuğunu çekerek yağı kontrol edin araçta yağ varsa bunun bir çok sebebi olabilir. Yağ pompası yeterince basınçlı yağı püskürt emiyor olabilir, pompa emme borusunda hava kaçağı olabilir, subap basınç ayarından kaynaklanabilir veya motor yağı basınç sensörü arıza yapmış olabilir aracınızı tekrar çalıştırdığınızda sorun devam ederse aracı kapatın ve ustanızla irtibata geçin.

Esp/Asr Uyarı Işığı

Esp/Asr Uyarı Işığı

Esp Asr uyarı lambası her zaman arıza olduğunda yanmaz esp asr devreye girdiğinde yanar ve kısa sürede söner. Fakat siz devre dışı bırakırsanız sürekli yanar. Siz devre dışı bırakmadıysanız arabanın esp veya asr sisteminde arıza vardır. Bu arıza beyinsel bir arızada olabilir, alt takım kaynaklı da olabilir. Bu durumda dikkatli kullanarak ustanızla irtibata geçin.

Motor Arıza Lambası


Motor Arıza Lambası

Motor arıza lambası kontağı çevirdiğinizde yanar araç çalıştıktan sonra söner bu normaldir. Motor arıza lambası yanıp sönüyorsa ciddi bir sorun yoktur. Motor arıza lambası sürekli yanıyorsa motorda onarılması gereken bir sorun vardır. Bir ustaya gidip baktırın. Motor arıza lambası hızlı bir şekilde yanıp sönüyorsa ciddi bir sorun vardır. Aracı çok fazla kullanmadan tamir ettirmelisiniz.

Abs Uyarı Lambası

Abs Uyarı Lambası

opel de Abs arıza lambası yandığında aracınızın firen sisteminde bir arıza oluşmuştur. Yanık kaldığı sürece aracınızın abs firen sitemi devre dışı kalacaktır ama frenler tutmaya devam eder fakat frene sert bastığınızda aracınızın kaymasını önlemez.

Şarj Sistemi Arızası Lambası


Şarj Sistemi Arızası Lambası 

Şarj arıza sitemi yandığında aracınızın aküsü bitmiş olabilir. İlk olarak aracınız radyo, fan gibi enerji tüketen gereksiz donanımları kapatın. Aracı durdurup kaputu acın v kayışını kontrol edin v kayışı kopmuş olabilir buna istinaden şarj dinamosu çalışmayacağı için akü şarj olmaz v kayışında kopmamışsa şarj dinamonuz bozulmuş olabilir.

Hava Yastığı ve Emniyet Kemeri Uyarı Lambası


Hava Yastığı ve Emniyet Kemeri Uyarı Lambası

opel lerde  bu ışık yanıp sönüyor veya sürekli yanıyorsa. Emniyet kemerinizi taktığınızda sönmüyor sa hava yastığı devre dışı kalmıştır. Güvenliğiniz için kısa sürede tamir ettirmelisiniz.

Cam Yıkama Suyu Uyarı Göstergesi


Cam Yıkama Suyu Uyarı Göstergesi

arabanızın göstergesinde bu ışık sürekli yanıyorsa arabanızın silecek suyu bitmiştir silecek suyun tamamladığınızda sönecektir yaz aylarında normal suya camsil de ekleye bilirsiniz. Kış aylarında muhakkak antifrizli cam suyu doldurun suyun donmasını istemezsiniz.



Yakıt Göstergesi Arıza İşareti


Yakıt Göstergesi Arıza İşareti

Bu işaret Aracınızın yakıtı bittiğinde size en yakın benzinliğe gitmeniz için uyarır. Yakıt gösterge ışığı yandıktan sonra 50 km. gidebilirsiniz.



Fren Balatası Bitmiş 


Fren Balatası Bitmiş

Opel lerin her aracında olmazsa da bu işaret Firen balatasının bittiğinde yanar 250 km. den fazla yol yapmadan balatanızı değiştirin disklerinize zarar verme riski yüksektir. eğer balatalarınızı yeni değiştirdiyseniz balata ikaz müşür'ü orijinal takılmamıştır müşürleri değitirmeniz yeterlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder